Vanliga frågor

baner

Vi är ett framåttänkande företag och vi bryr oss om miljön. Därför skickar vi inte fakturor via vanlig post. Din elektroniska faktura har skickats till den e-postadress som du angav vid köpet och om du behöver kan du skriva ut den. Om du inte hittar den, kontakta oss så skickar vi den igen.

Ja, du kan alltid ringa oss och betala med kreditkort, eller så kan du välja kontant-vid-leverans och betala budfirman när du får paketet (om detta alternativ finns i ditt land).

Ja, du kan ringa vår kundsupport och lägga din beställning via telefon. Du kan också betala med kreditkort via telefon.

Tyvärr är vi en webbutik och vi har för närvarande inga utställningslokaler i Sverige. Om du bor i ett annat land i Europa, ring oss eller maila oss så skickar vi dig all information om lokala butiker.

I Sverige är standard leveranstiden tre till fyra arbetsdagar. Det kan ta längre tid om det är dåligt väder eller svåra vägförhållanden. Om du vill få ditt paket snabbare kan du alltid välja expressleverans, vilket vanligtvis innebär att du kommer att få din beställning levererad inom en arbetsdag, beroende på ditt postnummer (igen: såvida det inte är dåligt väder eller svåra vägförhållanden).

Det kan ta upp till 14 dagar från den dag vi mottog varan, för att återbetala ditt köp (vilket är i enlighet med EU-lagstiftningen - direktiv 2011/83/EU). Vanligtvis återbetalar vi dig mycket snabbare. Observera dock att vi är skyldiga att använda samma kreditkort eller bankkonto som du använde för köpet, så se till att du har kontrollerat rätt kort eller konto.

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter leveransen. I så fall står vi för returkostnaden och skickar en fraktetikett till dig att klistra på förpackningen.

Ja. Om du returnerar ditt köp inom 14 dagar efter att det levererats till dig, får du tillbaka dina pengar.

Ja, du kan ansluta till mobiltelefonnätverk i över 150 länder runt om i världen helt gratis. Det betyder obegränsade översättningar för enhetens livstid. Observera att du bara kan använda enheten för översättningar, inte för att surfa på webben. Enheten får inte heller användas för kommersiella ändamål.

Du kan göra obegränsade översättningar under enhetens livstid.

Vasco Mini 2 Translator kräver inga påfyllningar. Du betalar en gång för enheten och använder sedan det inbyggda SIM-kortet för alltid.

Nej, SIM-kortet kan bara användas med Vasco Mini 2 för översättningar.

Vasco Mini 2 är en röstöversättare och eftersom enheten använder världens bästa taligenkänningsmotor behöver du inte skriva något alls.

Vasco-översättare behöver en internetanslutning för att känna igen röst och översätta. Men det inbyggda SIM-kortet låter dig använda vilken som helst av våra översättare utan att behöva WiFi i 150 länder runt om i världen. Detta beror på att SIM-kortet kommer att ansluta till lokala mobiltelefonnätverk. Och när du använder Vasco Mini 2 behöver du inte oroa dig för några extra tilläggskostnader eller avgifter, eftersom det inbyggda SIM-kortet erbjuder gratis internet i 150 olika länder. Naturligtvis kan du också ansluta till lokal WiFi om du föredrar det (till exempel i regioner där det inte finns någon mobiltelefontäckning).

Vasco Translator Mini 2 är bara en röstöversättare, medan våra större modeller: 4”, 5” och 7” är både röst- och textöversättare. Ytterligare, Vasco Solid byggdes för att vara vattentät, stötsäker och dammbeständig. Du kan jämföra vilken modell som helst genom att välja "Jämför" på vår webbsida när du tittar på en produkt.

Beroende på din modell, öppna menyn eller gå till enhetsinställningar. Hitta "WiFi-inställningar." Klicka på WiFi On/Off-knappen. Välj ett trådlöst nätverk från listan. Om du uppmanas, mata in nätverkslösenordet och bekräfta "OK." Vasco-översättaren kommer automatiskt ihåg alla WiFi-nätverk den har anslutits till, samt lösenordet.

OBS! Vasco Mini 2 är utrustad med ett obegränsat SIM-kort och ingen påfyllning krävs. För andra Vasco-översättare, besök http://www.vasco-sim.com. Välj påfyllningsvärdet, skriv enhetens nummer och klicka på "Köp nu".

Ditt Vasco-nummer är också ditt SIM-korts och telefonnummer (om enheten fungerar som en telefon). Du hittar den i lådan den anlände, under batterilocket eller i enhetsmenyn på din översättare.

Det är endast möjligt på Vasco Traveler 5”, Traveler 7” och Traveler Solid-serien. Ett Google-konto krävs också.

Ja, det kan du göra, men det kan medföra ytterligare kostnader eller avgifter.

Ja, du kan använda ditt eget SIM-kort i Sverige.

Den ansluter till 5 olika översättningsmotorer för bästa resultat, så även om det inte egentligen är en ordbok med ett visst antal ord, ska den kunna översätta alla ord på det språk du översätter, så länge det är ett riktigt ord på det språket.

Vanligtvis för $10 kan du översätta ca. 5 000 genomsnittligt långa meningar. Detta innebär att priset på en mening är cirka 0,2 cent (inte dollar, cent!). Med Vasco Mini 2 är alla översättningar helt gratis i de 150 olika länderna där SIM-kortet fungerar.

Vi strävar alltid efter att lägga till nya språk, därför visas nya språk ofta efter att en programuppdatering har gjorts på din enhet. Uppdateringar för din enhet är gratis för alltid.

Ja, din översättare bör fungera där mobilnätstäckningen är tillgänglig. En fullständig lista över de dryg 150 länder där Vasco fungerar hittas på vår webbsida.

Vasco-översättare fungerar i dryg 150 olika länder. Du kan kontrollera vilka de är på kartan som finns på vår webbsida.

Ja, för alla språk som stöds. En komplett lista över språk som stöds, inklusive information om uttal och taligenkänning, finns under produktbeskrivningarna på vår webbsida.

Det beror på modellen och hur du använder enheten. För en fulladdad Vasco-talöversättare i vänteläge varar batteriet vanligtvis i 4-10 dagar. Om du använder det för översättningar ibland, håller batteriet i 2-4 dagar. Om du använder översättaren non-stop håller batteriet i 4-10 timmar.

Om enheten inte används under en längre tid kan batteriet bli helt tomt och enheten kanske inte svarar direkt efter att laddaren har anslutits. Detta är normalt. Låt bara laddaren vara ansluten till enheten tills batteriets laddningssymbol visas på skärmen. Det kan ta upp till några minuter. För att förlänga batteriets livslängd, försök att inte låta batteriet nå detta steg. Tänk på det på samma sätt som du skulle göra om ett bilbatteri - om du inte kör bilen på länge, blir batteriet platt och du måste starta om bilen. Använd översättaren gärna rätt ofta för att se till att det inte händer.

Ja, det är exakt hur Vasco-översättare fungerar. Högkvalitativt infödda-liknande uttal stöds för de flesta språk, men kolla på vår webbsida för en fullständig lista över språk som stöds. Många av Vasco-översättarna kan också göra textöversättningar, om det är det du letar efter. Vissa kan till och med ta bilder av text och översätta den genom att skanna texten.

Alla Vasco-talöversättare har en översättningsnoggrannhet på upp till 96%, så om du får dåliga resultat kan det troligen bero på att du inte talar högt eller tydligt nog, ELLER du använder vardags- eller talspråksuttryck.

Det beror på att enheterna använder fem online översättningsmotorer såväl som en online taligenkänningsmotor för att göra översättningarna. För att få så hög översättningsnoggrannhet som möjligt valde vi detta alternativ. Eftersom vi har egen server i Europa kan du ansluta till mobilnät i 150 olika länder med Vasco, så du är ganska täckt vart du än reser. Du kan naturligtvis också ansluta till vilket som helst tillgängligt WiFi.

Vanligtvis, ja. Du kan också påskynda sökningen efter ett mobilnät efter att ha passerat en landsgräns. För att göra det, bara starta om enheten.

De flesta av våra kunder säger att Vasco-översättare är de bästa talöversättarna i världen. Det som skiljer oss från konkurrenter är användningen av fem olika översättningsmotorer (som säkerställer översättningar med hög noggrannhet), ett användarvänligt gränssnitt och ett SIM-kort som garanterar tillförlitlig drift nästan var som helst i världen (150 länder).

Olika enheter erbjuder olika förmåner, till exempel Vasco Solid är bra för de som älskar att ta sig ut i det vilda, men alla Vasco-översättare är otroligt högkvalitativa enheter och används av regeringar, militären och medicinska institutioner.

Ja. En hänglåsikon innebär att det WiFi-nätverk du vill använda är säkrat med ett lösenord. Om du har lösenordet, trycker du på nätverkets namn och anger det. Klicka sedan på "OK" och använd enheten. Om du inte kan lösenordet, kontakta nätverksleverantören.

Om du inte kan komma åt internet efter att ha korsat en landsgräns kan du försöka starta om översättaren - helt enkelt stäng av den och sätt sedan på igen. Detta påskyndar inloggningen till ett nytt GSM-nätverk.

En fabriksomstart raderar alla inställningar som definierats av tillverkaren - dessa inställningar är nödvändiga för att enheten ska fungera korrekt. Därför varnar vi mot att utföra denna åtgärd. Om du av någon anledning redan har återställt de initiala inställningarna, vänligen kontakta vår kundtjänst för vidare hjälp.

Först ska du se till att dataroaming är på. Beroende på din modell, öppna menyn eller gå till enhetsinställningar. Hitta symbolen. Tryck och håll i ikonen för att öppna “Inställningar av mobilnätverk”. Tryck på On/Off-knappen bredvid “Dataroaming” för att aktivera internetdatatjänster.

Om en ny version av programvaran är tillgänglig informeras du om den efter att ha klickat på “Kontrollera uppdateringar”, som finns under Inställningar. För att uppdatera enheten, ladda ner och installera applikationen, tryck på “OK” och starta om din enhet. Om det inte finns några nya uppdateringar ser du "Inga nya uppdateringar."

Om ditt hemnätverk har en säkerhetsinställning i form av ett lösenord, se till att du har angett rätt lösenord. Kom ihåg att lösenordet kan vara skiftlägeskänsligt. Det ska fungera utan problem om lösenordet är korrekt, men om du av någon anledning har fortsatta problem, kontakta vår kundtjänst.

Försök slå på och stänga av WiFi, eller starta om enheten. Skriv sedan in WiFi-lösenordet igen. Om det fortfarande inte fungerar efter det, kontakta vår kundtjänst.

Om du av misstag ändrade språket på din enhet till ett som du inte kan förstå tillräckligt bra för att hitta språkinställningarna igen, vänligen kontakta vår kundtjänst för att guida dig genom processen.

Kontrollera först ljudnivån genom att trycka på “Volym +”-knappen. Om den är korrekt inställd, se till att talöversättning är tillgänglig för det valda språket. Du hittar en fullständig lista på vår webbsida (klicka bara på försäljningssidan för enheten du äger). Om båda dessa villkor är uppfyllda och din översättare fortfarande inte läser översättningarna högt, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Besök http://www.vasco-sim.com för att fylla på ditt konto. Välj det påfyllningsvärde du vill, skriv in enhetens nummer (om du inte vet det kan du hitta det under inställningar, eller i lådan som enheten ursprungligen kom i, och klicka på "Köp nu". Observera att Vasco Mini 2 levereras med obegränsat datapaket, så ingen datapåfyllning krävs.

Nej, det är det inte. Om du återställer din Vasco till fabriksinställningarna förlorar du dess funktionalitet.

Du kan kontrollera ditt saldo genom att trycka på ”kontosaldo” i huvudmenyn.